Kyckling i röd currysås med nudlar

Kyckling i röd currysås med nudlar

3.92 (673)
Under 15 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
Röd chili
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Minutfilé
330 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olja
Cocktailtomater
125 g
Röd currypasta
¼ förp
Socker
1 tsk
Kokosmjölk
½ förp
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Äggnudlar
½ förp
(Ägg, Vete)
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
622 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
52 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Kom ihåg att chili kan variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta.

Strimla röd chili. Klyfta bananschalottenlök och röd paprika. Koka upp vatten till nudlarna i punkt 5.
Skär minutfilé i cm-tjocka strimlor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingen på hög värme ca 3 min, tills den fått lite färg. 
Tillsätt chili, lök, paprika, cocktailtomater och röd currypasta. Fräs ytterligare ca 2 min.
Rör ner socker, kokosmjölk och mjölk. Sjud ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och eventuellt med lite mer currypasta.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag.
Klyfta lime. Servera kyckling i röd currysås med äggnudlar och limeklyfta.
Smaklig måltid!