Tips från kocken: Kom ihåg att chili kan variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta.
Förberedelser: Strimla röd chili. Klyfta bananschalottenlök och röd paprika. Koka upp vatten till nudlarna i punkt 5.
Kyckling i röd curry: Skär minutfilé i cm-tjocka strimlor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingen på hög värme ca 3 min, tills den fått lite färg.
Tillsätt chili, lök, paprika, cocktailtomater och röd currypasta. Fräs ytterligare ca 2 min.
Rör ner socker, kokosmjölk och mjölk. Sjud ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och eventuellt med lite mer currypasta.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag.
Klyfta lime. Servera kyckling i röd currysås med äggnudlar och limeklyfta.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener