Utan gluten
Laktosfri
Cevapcici med klyftpotatis och ajvar
4.23 (73)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Röd paprika
2 st
Gul lök
½ st
Rödvinsvinäger
½ msk
Olivolja
½ msk
Vatten
2 msk
Sambal oelek
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Gul lök
½ st
Nötfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
½ msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ tsk
Vatten
1 msk
Olivolja
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 502 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 49 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och lägg på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga högt upp i ugnen ca 25 min.
Klyfta röd paprika och gul lök. Lägg på plåten, bredvid potatisen. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. Öppna gärna ugnsluckan efter halva tillagningstiden för att släppa ut ånga.
Grovriv gul lök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, pressad vitlök, paprikapulver, tomatpuré, salt och vatten. Forma till 8 st avlånga biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna runt om ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Lägg den rostade paprikan och löken i en mixerbunke. Tillsätt rödvinsvinäger, olivolja, vatten, sambal oelek (efter smak) och honung. Mixa med stavmixer. Smaka av med lite salt.
Grovhacka bladpersilja. Servera nystekt cevapcici med klyftpotatis och ajvar. Toppa med persilja!
Smaklig måltid!