1,3 kg CO2e
Utan gluten
Laktosfri
Sojainkokt lax med chilistekt pak choy, svamp och sesamdressing
4.17 (248)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Japansk soja
- kinesisk soja
- olja
- salt
- sambal oelek
- socker
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Jasminris
1 ¾ dl
Sesamfrön
2 msk
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
2 tsk
Tomatpuré
2 tsk
Socker
2 tsk
Olja
1 tsk
Japansk soja
1 ½ msk
Vitvinsvinäger
1 ½ tsk
Vatten
2 msk
Laxfilé
300 g
Vitlök
2 klyfta
Lime
1 st
Malen ingefära
1 tsk
Japansk soja
2 msk
Kinesisk soja
2 msk
Vatten
8 dl
Champinjoner
125 g
Pak choy
½ förp
Olja
Chili flakes
2 krm
Salt
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 693 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg upp i en skål.
Finhacka koriander. Lägg i en mixerbunke tillsammans med pressad vitlök, malen ingefära, 3/4 av de rostade sesamfröna, sambal oelek, tomatpuré, socker, neutral olja, japansk soja, vitvinsvinäger och vatten. Mixa allt med stavmixer till en krämig dressing.
Krossa vitlöksklyftorna. Tvätta och halvera limen. Pressa ner limesaften i en kastrull och lägg ner de använda limehalvorna. Tillsätt krossade vitlöksklyftor, malen ingefära, japansk soja, kinesisk soja och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. Halvera laxfilé. Dra kastrullen från värmen och lägg ner laxen, lägg på ett lock och låt dra ca 18 min.
Kvarta champinjoner och skär pak choy i grova bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek svampen ca 4 min. Tillsätt pak choy och stek ytterligare 1 min. Krydda med chili flakes, lite salt och resten av de rostade sesamfröna. Toppa med koriander.
Servera sojainkokt lax med sesamdressing, jasminris, chilistekt pak choy och svamp.
Smaklig måltid!