Sojainkokt lax med chilistekt pak choy, svamp och sesamdressing
1,3 kg CO2e
Utan gluten
Laktosfri

Sojainkokt lax med chilistekt pak choy, svamp och sesamdressing

4.17 (248)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Japansk soja
  • kinesisk soja
  • olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Jasminris
1 ¾ dl
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Koriander
10 g
Vitlök
1 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
2 tsk
Tomatpuré
2 tsk
Socker
2 tsk
Olja
1 tsk
Japansk soja
1 ½ msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 ½ tsk
Vatten
2 msk
Laxfilé
300 g
(Fisk)
Vitlök
2 klyfta
Lime
1 st
Malen ingefära
1 tsk
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Kinesisk soja
2 msk
(Sojabönor)
Vatten
8 dl
Champinjoner
125 g
Pak choy
½ förp
Olja
Chili flakes
2 krm
Salt
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
693 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg upp i en skål.
Finhacka koriander. Lägg i en mixerbunke tillsammans med pressad vitlök, malen ingefära, 3/4 av de rostade sesamfröna, sambal oelek, tomatpuré, socker, neutral olja, japansk soja, vitvinsvinäger och vatten. Mixa allt med stavmixer till en krämig dressing.
Krossa vitlöksklyftorna. Tvätta och halvera limen. Pressa ner limesaften i en kastrull och lägg ner de använda limehalvorna. Tillsätt krossade vitlöksklyftor, malen ingefära, japansk soja, kinesisk soja och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 3 min. Halvera laxfilé. Dra kastrullen från värmen och lägg ner laxen, lägg på ett lock och låt dra ca 18 min.
Kvarta champinjoner och skär pak choy i grova bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek svampen ca 4 min. Tillsätt pak choy och stek ytterligare 1 min. Krydda med chili flakes, lite salt och resten av de rostade sesamfröna. Toppa med koriander.
Servera sojainkokt lax med sesamdressing, jasminris, chilistekt pak choy och svamp.
Smaklig måltid!