Fajitaplåt på tofu och svamp med avokadokräm
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Fajitaplåt på tofu och svamp med avokadokräm

3.72 (67)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • vitlök
  • vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
Röd paprika
1 st
Portabello
150 g
Rödlök
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Linas tre kryddor
2 tsk
Chili flakes
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Olja
½ msk
Salt
Lime
½ st
Avokado
1 st
Vitlök
1 klyfta
Koriander
10 g
Vatten
½ dl
Salt
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Lime
½ st
Rödlök
½ st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 631 kcal
  • Fett: 28 g
  • Kolhydrater: 67 g
  • Protein: 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skiva rödlök tunt. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull. Rör ner löken i den varma lagen och ta från värmen. Låt stå till servering. 
Skär röd paprika, portabello och rödlök i grova bitar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Smula tofu direkt på grönsakerna. Strö över Linas tre kryddor, chili flakes och pressad vitlök. Ringla över neutral olja och blanda väl. Krydda med lite salt. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.
 Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Gröp ur avokado och lägg i en mixerbunke. Tillsätt pressad limesaft, pressad vitlök, koriander (spara några blad till servering), vatten och lite salt. Mixa till en slät kräm med stavmixer. 
Värm tortillabröd i en torr stekpanna. Strö rivet limeskal och korianderblad över fajitagrönsakerna. Klyfta resten av limen.
Fyll tortillabröd med rostade fajitagrönsaker och avokadokräm. Toppa med picklad rödlök och servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!