Laab Wonsen -  ljummen thaisallad med kryddig vegofärs och jordnötter
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Laab Wonsen - ljummen thaisallad med kryddig vegofärs och jordnötter

Nytt recept
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Glasnudlar
1 förp
Purjolök
½ st
Champinjoner
125 g
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
⅓-½ st
Mynta
20 g
Olja
1 tsk
Vegetarisk färs
½ förp
(Sojabönor)
Salt
1 krm
Japansk soja
30 ml
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
½ msk
Lime
½ st
Socker
1 tsk
Lime
½ st
Jordnötter
40 g
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
511 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
63 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Blanda japansk soja, vitvinsvinäger, pressad limesaft och socker i en skål.
Koka glasnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Strimla purjolök. Skiva champinjoner. Grovhacka vitlök, röd chili och mynta.
Hetta upp neutral olja i en wok- eller stekpanna och fräs hälften av purjolöken, vitlök och chili ca 1 min. Tillsätt champinjoner och fräs ca 1 min. Blanda ner vegetarisk färs och fräs ytterligare ca 3 min.
Klipp sönder de kokta nudlarna. Blanda ner glasnudlar, resten av purjolöken, dressing och mynta i pannan. Smaka av med salt.
Klyfta resten av limen. Finhacka jordnötter.
Servera laab wonsen toppad med jordnötter och limeklyfta.
Smaklig måltid!