Utan gluten
Laktosfri
Lax teriyaki med pak choy, ingefära och rostade sesamfrön
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vatten
- vitvinsvinäger
Jasminris
150 g
Sesamfrön
2 msk
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Salladslök
½ förp
Laxfilé
300 g
Olja
Salt
2 krm
Socker
2 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Mirin
3 msk
Japansk soja
100 ml
Vatten
1 dl
Pak choy
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 798 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 105 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
Skala och skiva ingefära och vitlök tunt. Strimla salladslök. Skär bort skinnet från laxen och dela fisken i 2 portionsbitar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek laxbitarna ca 3 min per sida. Krydda laxen med salt. Lyft ur laxen från stekpannan. Låt stekpannan stå men sänk värmen till medelvärme. Tillsätt ingefära och vitlök och låt fräsa ca 1 min. Tillsätt socker, vitvinsvinäger, mirin, japansk soja och vatten. Låt sjuda tills sockret löst sig och såsen börjar tjockna något. Dra från värmen och lägg tillbaka laxen i såsen tillsammans med den strimlade salladslöken.
Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Halvera pak choy på längden, koka ca 2 min.
Strö rostade sesamfrön över lax teriyaki. Servera med pak choy och nykokt jasminris.
Smaklig måltid!