Lax teriyaki med pak choy, ingefära och rostade sesamfrön
Utan gluten
Laktosfri

Lax teriyaki med pak choy, ingefära och rostade sesamfrön

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Jasminris
150 g
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Salladslök
½ förp
Laxfilé
300 g
(Fisk)
Olja
Salt
2 krm
Socker
2 msk
Vitvinsvinäger
2 msk
Mirin
3 msk
Japansk soja
100 ml
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1 dl
Pak choy
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
798 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
105 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en liten skål.
 Skala och skiva ingefära och vitlök tunt. Strimla salladslök. Skär bort skinnet från laxen och dela fisken i 2 portionsbitar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek laxbitarna ca 3 min per sida. Krydda laxen med salt. Lyft ur laxen från stekpannan. Låt stekpannan stå men sänk värmen till medelvärme. Tillsätt ingefära och vitlök och låt fräsa ca 1 min. Tillsätt socker, vitvinsvinäger, mirin, japansk soja och vatten. Låt sjuda tills sockret löst sig och såsen börjar tjockna något. Dra från värmen och lägg tillbaka laxen i såsen tillsammans med den strimlade salladslöken.
 Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Halvera pak choy på längden, koka ca 2 min.
Strö rostade sesamfrön över lax teriyaki. Servera med pak choy och nykokt jasminris.
Smaklig måltid!