Laktosfri
Linguine med nötfärsragù, grönkål och parmigiano reggiano
3.78 (144)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Gluten
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Grönkålsmix
½ förp
Tomatpuré
1 msk
Torkad rosmarin
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Passerade tomater
¾ förp
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
Svartpeppar
Linguine
180 g
Parmesanost
1 bit
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 668 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök och nötfärs ca 3 min.
Tillsätt grönkålsmix, tomatpuré, torkad rosmarin och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 3 min.
Rör ner passerade tomater, socker och smulad kycklingbuljong i grytan. Sjud under lock ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda nykokt pasta med nötfärsragù. Riv parmesanost över pastan och servera direkt.
Smaklig måltid!