Vietnamesisk sallad med knaperstekt fläskfärs, mynta, selleri och chili
30
Utan gluten
Laktosfri

Vietnamesisk sallad med knaperstekt fläskfärs, mynta, selleri och chili

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • socker
  • japansk soja
  • neutral olja

Dressing

Röd chili
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja
1 ½ msk

Sallad

Selleristicks
100 g
Bananschalottenlök
1 st
Morötter
200 g
Mynta
20 g

Knaperstekt fläskfärs

Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Malen ingefära
1 tsk
Japansk soja
1 msk

Tillbehör

Jasminris
150 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 697 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dressing: Finstrimla röd chili. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg allt i en skål och blanda med pressad saft från limen, pressad vitlök, socker och japansk soja.
  3. Sallad: Skiva selleristicks så tunt som möjligt. Finstrimla bananschalottenlök. Hyvla tunna remsor av morötter med en potatisskalare. Plocka bladen från myntan. Lägg allt i en skål och blanda med hälften av dressingen.
  4. Knaperstekt fläskfärs: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs fläskfärsen frasig, ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök, malen ingefära och japansk soja, fräs ytterligare ca 1 min. 
  5. Lägg upp ris i 2 tallrikar. Toppa med sallad och knaperstekt färs. Servera med resten av dressingen.