Utan gluten
Löpefri
Grönsakspaella med saffran, getost och oliver
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Fänkål
1 st
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Vatten
6 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Olivolja
½ msk
Risottoris
150 g
Saffran
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Getost
100 g
Citron
½ st
Snacksoliver
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 590 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär fänkål, röd paprika och rödlök i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs risottoris, saffran och pressad vitlök ca 2 min.
Tillsätt vitvinsvinäger och späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Finhacka bladpersilja. Bryt getost i bitar. Skär citron i klyftor.
Toppa paellan med rostade grönsaker, getost, snacksoliver och persilja. Servera med citronklyftor.
Smaklig måltid!