Fläskkotlett med grillad gemsallad och Café de Paris-sås
Utan gluten

Fläskkotlett med grillad gemsallad och Café de Paris-sås

3.99 (72)
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • ketchup
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Matyoghurt
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Torkad dragon
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Curry
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Olivolja
1 tsk
Ketchup
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Oregano
20 g
Gemsallad
1 förp
Rödvinsvinäger
1 msk
Olivolja
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
556 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
46 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Vill du grilla, tänd grillen! Annars funkar det lika bra att använda en grillpanna eller stekpanna.
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär potatis i pommes frites-stora strimlor. Lägg potatisstrimlorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min, tills de har fått fin färg.
 Lägg matyoghurt i en skål och blanda ner torkad dragon, torkad rosmarin, curry, rödvinsvinäger, olivolja, ketchup, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomat smått. Finhacka bananschalottenlök. Lägg i en skål och blanda ner rödvinsvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
 Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Smörj in köttet med lite olivolja. Grilla köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Plocka oreganobladen från stjälkarna. Halvera gemsallad. Grilla gemsalladen ca 1 min på snittsidan. Lägg upp salladen på ett fat och toppa med tomatdressingen och de färska oreganobladen.
Servera fläskkotlett med grillad gemsallad, Café de Paris-sås och pommes frites.
Smaklig måltid!