Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Gurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja
Bulgur
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 619 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 60 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, olivolja, honung, lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, salt, torkad rosmarin, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera nötfärsbiffar med bulgur, tzatziki och tomatsallad.
Smaklig måltid!