Färsbiffar med rosmarin och tzatziki

Färsbiffar med rosmarin och tzatziki

3.99 (460)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Gurka
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Ströbröd
1 msk
Vatten
1 msk
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Svartpeppar
Olivolja
Bulgur
125 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
619 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
60 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Grovriv gurka och pressa ur vätskan. Lägg den rivna gurkan i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, olivolja, honung, lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomat och finhacka bananschalottenlök. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, vatten, salt, torkad rosmarin, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 biffar. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera nötfärsbiffar med bulgur, tzatziki och tomatsallad.
Smaklig måltid!