Vietnam
Utan gluten
Laktosfri
Pho ga - Vietnamesisk nudelsoppa med kyckling, pak choy och koriander
3.58 (212)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- olja
- salt
- vatten
- vitlök
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Salladslök
½ förp
Olja
1 msk
Stjärnanis
2 st
Vatten
7 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Kycklinglårfilé
350 g
Fisksås
2 msk
Salt
Salladslök
½ förp
Pak choy
½ förp
Koriander
20 g
Risnudlar
½ förp
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 516 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten till nudelkoket i punkt 4.
Skala och finhacka ingefära och vitlök. Skär den nedre (vita) delen av salladslöken i ca 2 cm långa bitar. Hetta upp neutral olja i en rymlig kastrull och fräs ingefära, vitlök, de vita salladslöksbitarna och stjärnanis ca 2 min. Tillsätt vatten och smulad kycklingbuljong, koka upp.
Lägg ner kycklinglårfilé (hela, oputsade) i buljongen och tillsätt fisksås. Sjud ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lyft upp kycklingen ur buljongen och lägg på en tallrik.
Finstrimla den gröna delen av salladslöken. Dela och skölj pak choy, strimla tunt. Grovhacka koriander. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingen i tunna skivor och krydda med lite salt. Häll av nudlarna och fördela i 2 djupa tallrikar. Toppa nudlarna med salladslök, pak choy, koriander och kyckling. Slå över den varma buljongen och servera med chili flakes.
Smaklig måltid!