Kryddig marockansk kalkonfärsgryta med couscous och citron
Laktosfri

Kryddig marockansk kalkonfärsgryta med couscous och citron

Nytt recept
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • kycklingbuljong
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Lista
Lista
Bilder
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Couscous
125 g
(Vete)
Gul lök
1 st
Aubergine
½ st
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Spiskummin
½ msk
Malen koriander
1 tsk
Malen ingefära
1 tsk
Socker
1 tsk
Salt
2 krm
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
½ dl
Vitvinsvinäger
½ msk
Kycklingbuljong
½ tärning
Svartpeppar
Koriander
20 g
Morot
2 st
Citron
½ st
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
564 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten och kycklingbuljong. Häll ner couscous. Rör om och ta kastrullen från värmen. Täck med lock och låt stå 10 min. Fluffa grynen med gaffeln.
Klyfta gul lök. Tärna aubergine grovt. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, aubergine, kalkonfärs, spiskummin, malen koriander, malen ingefära, socker och salt ca 4 min på medelvärme.
Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, vitvinsvinäger och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 6 min på svag värme, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Finhacka blad och stjälkar av koriander. Grovriv morot. Blanda riven morot, koriander och lite pressad saft från citronen i en salladsskål. Smaka av med lite salt, gärna flingsalt. Klyfta resten av citronen.
Servera marockansk färsgryta med couscous, morotssallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!