Asiatisk kyckling med kokosmjölk och lime
Laktosfri
Utan gluten

Asiatisk kyckling

med kokosmjölk och lime
3.91 (326)
Under 20 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olja
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    Jasminris
    135 g
    Lime
    ½ st
    Röd paprika
    1 st
    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitkål
    125 g
    Kycklinglårfilé
    350 g
    Olja
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Vitlök
    1 klyfta
    Coconut cream
    1 förp
    Curry
    1 tsk
    Malen ingefära
    ½ tsk
    Tomatpuré
    ½ förp
    Chili flakes
    1 krm
    Kycklingbuljong
    ½ påse
    Vatten
    1 dl
    Lime
    ½ st
    Näringsinnehåll per portion
    • Energi: 642 kcal
    • Fett: 23 g
    • Kolhydrater: 71 g
    • Protein: 38 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Skär inte bort fettet, det smälter i pannan och ger god smak.

    Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
    Klyfta röd paprika. Tärna bananschalottenlök och vitkål. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar.
    Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekgryta. Fräs kycklingen ca 2 min på hög värme. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Pressa ner vitlök. Tillsätt paprika, lök och vitkål. Fräs ytterligare ca 3 min.
    Tillsätt coconut cream,vatten, curry, malen ingefära, tomatpuré och chili flakes (efter smak). Sjud ca 4 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite pressad limesaft.
    Klyfta resten av limen. Servera asiatisk kycklinggryta med nykokt jasminris och limeklyfta.
    Smaklig måltid!