Laktosfri
Sesambakad lax med hoisinsås, pak choy och friterad lök
4.12 (621)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ketchup
- olja
- salt
- socker
- vatten
- vetemjöl
- vitlök
Jasminris
150 g
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Olja
Kinesisk soja
2 msk
Socker
½ msk
Vatten
3 msk
Ketchup
2 msk
Laxfilé
300 g
Sesamfrön
1 msk
Salt
1 krm
Gul lök
1 st
Salt
1 krm
Vetemjöl
1 msk
Olja
Pak choy
1 förp
Sesamfrön
1 msk
Olja
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 745 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 85 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en liten kastrull och fräs ingefära och vitlök ca 1 min. Tillsätt kinesisk soja, socker, vatten och ketchup. Låt sjuda ca 3-5 min, tills såsen börjar tjockna.
Skär bort skinnet från laxfilén. Skär laxen i 2 portionsbitar och lägg i en smord ugnsform. Krydda laxen med salt och pensla på lite av hoisinsåsen. Strö över ca 1 msk sesamfrön. Tillaga mitt i ugnen ca 12-16 min (beroende på fiskens tjocklek).
Grovhacka gul lök och lägg i en skål. Krydda med salt och låt stå och dra ca 5 min. Tillsätt vetemjöl och blanda väl. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek löken frasig, ca 3 min. Lägg över på ett fat med hushållspapper.
Skär pak choy i klyftor. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs pak choy ca 3 min. Krydda med lite salt. Lägg över på ett fat och strö över sesamfrön och friterad lök.
Servera sesam- och hoisinbakad lax med jasminris, hoisinsås och pak choy med rostad lök.
Smaklig måltid!