Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- smör
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Torskfilé
300 g
Salt
1 krm
Japansk sojasås
2 msk
Sambal oelek
1 krm
Flytande honung
½ msk
Smör
2 msk
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
Salt
Jasminris
150 g
Gurka
½ st
Morot
2 st
Olivolja
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 641 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta bananschalottenlök tunt. Lägg torskfilé och lök i en smord ugnsform. Krydda med salt. Blanda japansk soja, sambal oelek (efter smak) och honung. Ringla över fisken. Klicka på smör. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med limeskal och smaka av med lite salt.
Skala och grovriv morot. Lägg i en skål och blanda med olivolja, sambal oelek (efter smak) och pressad saft från halva limen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär gurka i stavar, ställ i glas. Klyfta resten av den använda limen.
Servera sojabakad torsk med nykokt jasminris, limesås, morotssallad, gurka och limeklyfta.
Smaklig måltid!