Sojabakad torsk med limesås
Utan gluten

Sojabakad torsk med limesås

Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • smör
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
1 krm
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Sambal oelek
1 krm
Flytande honung
½ msk
Smör
2 msk
(Mjölk)
Lime
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Jasminris
150 g
Gurka
½ st
Morot
2 st
Olivolja
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
641 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
 Klyfta bananschalottenlök tunt. Lägg torskfilé och lök i en smord ugnsform. Krydda med salt. Blanda japansk soja, sambal oelek (efter smak) och honung. Ringla över fisken. Klicka på smör. Tillaga mitt i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
 Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med limeskal och smaka av med lite salt.
 Skala och grovriv morot. Lägg i en skål och blanda med olivolja, sambal oelek (efter smak) och pressad saft från halva limen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Skär gurka i stavar, ställ i glas. Klyfta resten av den använda limen.
Servera sojabakad torsk med nykokt jasminris, limesås, morotssallad, gurka och limeklyfta.
Smaklig måltid!