Kycklingburgare med chilidressing och honungsrostade morötter
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- ketchup
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- smör
- ströbröd
- svartpeppar
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Flytande honung
2 tsk
Salt
Chili flakes
Matyoghurt
1 dl
Ketchup
1 msk
Sambal oelek
2 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Minutfilé
330 g
Ströbröd
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
½ msk
Smör
½ msk
Tomat
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Mixsallad
30 g
Hamburgerbröd
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 616 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och klyfta morötter, lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och flytande honung. Krydda med lite salt och chili flakes (efter egen smak). Rosta högt upp i ugnen ca 18 min. Använd gärna grillfunktionen de sista minuterna.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med ketchup, sambal oelek (efter egen smak), salt och lite nymald svartpeppar.
Häll lite ströbröd på en tallrik. Krydda minutfilé med salt och nymald svartpeppar. Vänd kycklingen i ströbrödet. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek kycklingen ca 3 min per sida. Lägg kycklingen på ugnsplåten med morötterna och tillaga klart i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Torka ur och spara stekpannan.
Skiva tomat och bananschalottenlök tunt. Lägg upp mixsallad i en skål. Rosta hamburgerbröd i den använda stekpannan.
Fyll varma hamburgerbröd med chilidressing, sallad, lök, tomat och stekt kyckling. Servera med rostade morötter.
Smaklig måltid!