Fänkålsstekt kyckling med brynt morotscrème, grönkål och ingefärssky

Fänkålsstekt kyckling med brynt morotscrème, grönkål och ingefärssky

4.38 (106)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • kinesisk soja
  • kycklingbuljong
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Småpotatis
450 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Smör
25 g
(Mjölk)
Morötter
150 g
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Salt
Minutfilé
300 g
Fänkålsfrö
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Bananschalottenlök
½ st
Ingefära
½ bit
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Socker
1 ½ tsk
Balsamvinäger
1 msk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor)
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Grönkål
100 g
Olivolja
Salt
Näringsinnehåll per portion
Energi:
521 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
50 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg småpotatis i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga i mitten av ugnen 25-30 min.
Smält smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg och nötaktig doft är det klart. 
Skär morötter i tunna slantar. Lägg i en liten kastrull med vatten och smulad kycklingbuljong, låt sjuda ca 15 min (tills morötterna känns mjuka). Lägg kokta morötter, ca 2 msk av kokspadet och brynt smör i en mixerbunke. Mixa till en slät crème med stavmixer. Smaka av med salt.
Krydda minutfilé runt om med fänkålsfrö (gärna mortlade), lite salt och nymald svartpeppar. Stek i en stekpanna med lite smör, ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 7 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Låt stekpannan stå.
Finhacka bananschalottenlök och ingefära (ca 1 msk). Fräs lök och ingefära i stekpannan som kycklingen stektes i. Blanda ner vetemjöl, socker, balsamvinäger, kinesisk soja, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda på medelvärme ca 3 min.
Skär grönkål i grova bitar. Stek i en stekpanna med lite olivolja ca 2 min. Krydda med lite salt.
Servera fänkålsstekt kyckling med brynt morotscrème, ingefärssky, grönkål och rostad potatis.
Smaklig måltid!