Linguine med rostade rödbetor och hasselnöt- och getostpesto
Löpefri

Linguine med rostade rödbetor och hasselnöt- och getostpesto

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Rödbetor
1 förp
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Flytande honung
1 tsk
Torkad rosmarin
½ tsk
Ruccola
15 g
Hasselnötter
30 g
(Hasselnötter)
Getost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
1 krm
Linguine
200 g
(Gluten)
Getost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Ruccola
15 g
Balsamvinäger
½ msk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
739 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
89 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Klyfta rödbetor och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt, nymald svartpeppar, honung och torkad rosmarin. Rosta i ugnen ca 20 min, tills de fått färg. 
 Grovhacka ruccola och lägg i en mixerbunke. Tillsätt hasselnötter, smulad getost, pressad vitlök, olivolja och salt. Mixa ihop med en stavmixer.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten när du häller av pastan.
Häll av pastan och lägg tillbaka i kastrullen. Tillsätt peston och sparat pastavatten. Blanda ordentligt. Smaka av med salt.
Blanda rosmarinrostade rödbetor med balsamvinäger, ruccola och smulad getost. Servera till linguine med hasselnöt- och ruccolapesto.
Smaklig måltid!