Utan gluten
Citrongrillad fläskkarré med fransk potatissallad
Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Småpotatis
450 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Rödlök
½ st
Rött äpple
1 st
Tomat
1 st
Matyoghurt
1 dl
Dijonsenap
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Bladpersilja
20 g
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 547 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 48 g
- Protein:
- 34 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Om du vill grilla, tänd grillen!
Halvera småpotatis och lägg i en smord långpanna. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Finstrimla rödlök. Tärna äpple och tomat. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner citronskal, matyoghurt, dijonsenap, vitvinsvinäger, torkad timjan, pressad vitlök och salt.
Skär fläskkarré i 2 skivor. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Grilla eller hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Halvera den använda citronen och grilla eller stek med snittytan nedåt någon minut.
Pressa den grillade citronen över det nygrillade köttet. Blanda ner den rostade potatisen i salladsskålen med dressing.
Grovhacka bladpersilja och strö över potatissalladen. Servera med citrongrillad fläskkarré.
Smaklig måltid!