Citrongrillad fläskkarré med fransk potatissallad
Utan gluten

Citrongrillad fläskkarré med fransk potatissallad

Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Småpotatis
450 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Citron
1 st
Rödlök
½ st
Rött äpple
1 st
Tomat
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad timjan
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Bladpersilja
20 g
Fläskkarré
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
547 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
48 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Om du vill grilla, tänd grillen!
Halvera småpotatis och lägg i en smord långpanna. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Skölj citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Finstrimla rödlök. Tärna äpple och tomat. Lägg allt i en salladsskål och blanda ner citronskal, matyoghurt, dijonsenap, vitvinsvinäger, torkad timjan, pressad vitlök och salt.
Skär fläskkarré i 2 skivor. Krydda med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Grilla eller hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Halvera den använda citronen och grilla eller stek med snittytan nedåt någon minut. 
Pressa den grillade citronen över det nygrillade köttet. Blanda ner den rostade potatisen i salladsskålen med dressing.
Grovhacka bladpersilja och strö över potatissalladen. Servera med citrongrillad fläskkarré.
Smaklig måltid!