Linguine med skogschampinjoner, rostad aubergine, hasselnötter och parmesan
Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Hasselnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Hackade hasselnötter
20 g
Ruccola
30 g
Linguine
200 g
Skogschampinjoner
125 g
Vitlök
1 klyfta
Parmesanost
1 bit
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Crème fraiche
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 664 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i punkt 4.
Tärna aubergine (ca 1x1 cm) och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min. Blanda med hackade hasselnötter.
Skiva skogschampinjoner. Skala och skiva vitlök tunt. Finriv parmesanost.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten när du häller av pastan.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn svampen ca 4 min. Tillsätt vitlöken, salt och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt pastavatten, crème fraiche och riven parmesan.
Blanda pastan med såsen. Rör ordentligt tills det blir krämigt. Servera linguine med skogschampinjonsås toppat med rostad aubergine, hasselnötter och ruccola.
Smaklig måltid!