Nötfärskalops med persilja och inlagda rödbetor

Nötfärskalops med persilja och inlagda rödbetor

Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kinesisk soja
  • köttbuljong
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
Morot
2 st
Gul lök
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Nötfärs
250 g
Malen kryddpeppar
2 krm
Lagerblad
2 st
Vatten
2 dl
Köttbuljong
¾ tärning
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor)
Majsstärkelse
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Potatis
450 g
Kruspersilja
20 g
Inlagda rödbetor
Näringsinnehåll per portion
Energi:
544 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och slanta morötter. Tärna gul lök.
Hetta upp smör i en stekgryta. Fräs morötter och lök ca 3 min. Tillsätt nötfärs och stek ytterligare ca 3 min. Rör ner malen kryddpeppar, lagerblad, vatten, smulad köttbuljong och kinesisk soja. Sjud ca 8 min under lock.
Rör ut majsstärkelsen i lika mängd kallt vatten. Rör ner i grytan med kalops och sjud ytterligare ca 2 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka kruspersilja och strö över grytan. Servera med nykokt potatis och inlagda rödbetor.
Smaklig måltid!