Veggie curry med tomat, koriander och naanbröd

Veggie curry med tomat, koriander och naanbröd

3.72 (140)
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Röda linser
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Röd chili
½ st
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ tsk
Kons. körsbärstomater
½ förp
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ tärning
Salt
2 krm
Svartpeppar
Koriander
10 g
Tomat
1 st
Naanbröd
½ förp
(Mjölk, Vete, Laktos)
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
511 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
62 g
Protein:
18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Chili kan variera i styrka, börja med hälften och smaka av till önskad hetta!

Häll av och skölj röda linser. Finhacka bananschalottenlök och skär grön paprika i grova bitar. Kärna ur och finhacka röd chili, se tips!
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Tillsätt lök, paprika, chili, pressad vitlök och spiskummin. Fräs på svag värme ca 3 min.
Rör ner konserverade körsbärstomater, vispgrädde, röda linser, smulad grönsaksbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 10 min. Rör om då och då. 
Grovhacka blad och stjälkar av koriander och tärna tomat.
Värm små naanbröd i en torr och het stekpanna en kort stund. Lägg på en tallrik och täck med handduk. Frys in bröden som blir över.
Pressa limesaft över grytan och toppa med tomat och koriander. Servera med varma naanbröd.
Smaklig måltid!