Fläskstroganoff med morot, kokt potatis och ruccola

Fläskstroganoff med morot, kokt potatis och ruccola

4.1 (136)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kycklingbuljong
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vetemjöl
  • vitlök
Morötter
100 g
Gul lök
1 st
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
1 ½ tsk
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 ½ dl
(Mjölk)
Tomatpuré
2 msk
Sambal oelek
1 krm
Kycklingbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar
Småpotatis
450 g
Morötter
400 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
672 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala alla morötter. Skär 2 av morötterna i sneda slantar och resten i stavar. Grovhacka gul lök. Skär fläskkotlett i tunna strimlor. 
Hetta upp lite olivolja en stekgryta. Stek köttet ca 3 min. Tillsätt lök, pressad vitlök och paprikapulver, fräs ytterligare ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner vispgrädde, mjölk, morotsslantar, tomatpuré, sambal oelek och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera fläskstroganoff med kokt potatis och morotsstavar. Toppa med ruccola.
Smaklig måltid!