Fläskstroganoff med morot, kokt potatis och ruccola
4.1 (136)
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- mjölk
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- vetemjöl
- vitlök
Morötter
100 g
Gul lök
1 st
Fläskkotlett
300 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
1 ½ tsk
Vetemjöl
½ msk
Vispgrädde
1 dl
Mjölk
1 ½ dl
Tomatpuré
2 msk
Sambal oelek
1 krm
Kycklingbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar
Småpotatis
450 g
Morötter
400 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 672 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala alla morötter. Skär 2 av morötterna i sneda slantar och resten i stavar. Grovhacka gul lök. Skär fläskkotlett i tunna strimlor.
Hetta upp lite olivolja en stekgryta. Stek köttet ca 3 min. Tillsätt lök, pressad vitlök och paprikapulver, fräs ytterligare ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner vispgrädde, mjölk, morotsslantar, tomatpuré, sambal oelek och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min, tills köttet är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera fläskstroganoff med kokt potatis och morotsstavar. Toppa med ruccola.
Smaklig måltid!