Utan gluten
Laktosfri
Löpefri
Risotto med soltorkad tomat och salviastekt portabello
3.98 (129)
Under 40 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Vatten
5 dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Bananschalottenlök
1 st
Soltorkade tomater
½ burk
Olivolja
1 tsk
Risottoris
150 g
Quattrocento
50 g
Salt
Svartpeppar
Portabello
150 g
Vitlök
1 klyfta
Salvia
10 g
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 590 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 74 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna oljan från de soltorkade tomaterna i receptet!
Koka upp vatten, vitvinsvinäger och grönsaksbuljong i en kastrull.
Finhacka bananschalottenlök. Häll av soltorkade tomater (se tips!). Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och soltorkade tomater ca 3 min. Tillsätt risottoris och stek ytterligare ca 1 min.
Späd riset med den varma buljongen, lite i taget. När buljongen kokat in, tillsätt mer och fortsätt tills all buljong kokat in eller riset känns mjukt. Rör om då och då.
Skiva portabello och vitlök. Plocka salviablad. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna och fräs salviabladen ca 1 min (spara några till servering). Tillsätt portabello, vitlök, salt och lite nymald svartpeppar och stek ca 4 min, tills svampen är mjuk.
Finriv quattrocento. Ta risotton från värmen och rör ner osten (spara lite till servering). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera risotto toppad med salviastekt portabello, resten av osten och salviablad.
Smaklig måltid!