Laktosfri
Kycklinggryta bourguignon
med potatisstomp och baconNytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vatten
Gräslök
20 g
Mospotatis
450 g
Salt
Svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Champinjoner
125 g
Morot
1 st
Olivolja
Tärnat bacon
1 förp
Kycklingfilé strimlad
250 g
Salt
Lagerblad
2 st
Tomatpuré
½ förp
Kinesisk soja
1 tsk
Kycklingbuljong
1 påse
Rödvinsvinäger
½ msk
Majsstärkelse
½ msk
Vatten
4 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 591 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Kvarta champinjoner och tärna morot.
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Mosa den avhällda potatisen till servering. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek bacon på hög värme ca 2 min. Tillsätt lök och vitlök och stek ytterligare ca 2 min. Vänd ner strimlad kycklingfilé och fräs allt ca 4 min och krydda med salt.
Tillsätt champinjoner, morot, lagerblad och tomatpuré, fräs ytterligare ca 3 min. Tillsätt kinesisk soja, kycklingbuljong och rödvinsvinäger.
Rör ut majsstärkelse i lite av vattnet. Häll ner majsredningen och resten av vattnet i grytan och koka upp. Låt sjuda under lock ca 10 min.
Strimla gräslök. Servera kyckling bourguignon med potatisstomp. Toppa med gräslök.
Smaklig måltid!