Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- vatten
Höstgryta
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Rött äpple
1 st
Champinjoner
200 g
Fläskkotlett
300 g
Smör (Mjölk)
Torkad timjan
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Tomatpuré
½ förp
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vatten
1½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Basmatiris
Basmatiris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 650 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Basmatiris: Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelse höstgryta: Hacka gul lök. Skär morot i tunna slantar. Tärna äpple. Kvarta champinjoner. Strimla fläskkotlett.
- Höstgryta: Hetta upp lite smör i en rymlig stekgryta och bryn köttet ca 2 min runtom. Tillsätt champinjonerna, löken och torkad timjan, fräs ytterligare ca 2 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Blanda ner morot och äpple i grytan. Pudra över vetemjöl. Tillsätt tomatpuré, kinesisk soja, vispgrädde, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 7 min.
- Servera höstgryta med nykokt basmatiris.