Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- sambal oelek
- vitlök
- salt
- neutral olja
- bakplåtspapper
- vatten
- socker
- ättiksprit (12%)
Till servering
Jasminris
125 g
Rädisor
1 förp
Stekt kyckling
Kycklingfilé
300 g
Malen ingefära
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
Neutral olja
1 msk
Bakplåtspapper
Koreansk gurksallad
Gurka
1 st
Vatten
¾ dl
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Sambal oelek
1 tsk
Sojayoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 tsk
Näringsvärde per portion
- Energi 563 kcal
- Fett 14 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Stekt kyckling: Lägg kycklingfilé i en bunke. Blanda med malen ingefära, sambal oelek, japansk soja, pressad vitlök och lite salt. Hetta upp neutral olja i en stekpanna.
- Stek kycklingen ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform med bakplåtspapper. Tillaga klart mitt i ugnen ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Koreansk gurksallad: Blanda vatten, socker, ättiksprit och sambal oelek i en skål. Skiva gurkan tunt och blanda med lagen i skålen, låt stå till servering.
- Sojayoghurt: Blanda matyoghurt och japansk soja i en liten skål.
- Skiva rädisorna tunt och strö över kycklingen. Servera med jasminris, koreansk gurksallad, och sojayoghurt.