Timjanstekt fläskkotlett med rotfrukter och rostad vitlökskräm
25-35
Utan gluten

Timjanstekt fläskkotlett med rotfrukter och rostad vitlökskräm

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Rostade rotfrukter

Morötter
300 g
Potatis
400 g
Olivolja
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Bladpersilja
20 g

Timjanstekt fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)

Rostad vitlökskräm

Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 509 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 45 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade rotfrukter: Skala och skär morötter i grova bitar. Klyfta potatis. Lägg allt på en smord ugnsplåt och blanda med olivolja, torkad timjan och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min, tills potatisen är klar.
  3. Timjanstekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor. Krydda med torkad timjan, salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek köttet på medelvärme ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  4. Rostad vitlökskräm: Häll olivolja i en liten kastrull. Pressa ner vitlök och fräs tills vitlöken börjar dofta gott. Ta från värmen och blanda vitlöksoljan med matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Rostade rotfrukter: Grovhacka bladpersilja och blanda med de rostade rotfrukterna.
  6. Servera nystekta fläskkotletter med rostade rotfrukter och vitlökskräm.