Tacos frijoles med avokado och pico de gallo

Tacos frijoles med avokado och pico de gallo

Nytt recept
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Svarta bönor
1 förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Paprikapulver
2 tsk
Spiskummin
1 ½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Sambal oelek
½ tsk
Vatten
2 msk
Lime
1 st
Tomat
1 st
Koriander
¼ förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Avokado
1 st
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Spiskummin
1 krm
Salt
Majs
1 förp
Tortillabröd
1 förp
(Vete)
Koriander
¼ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
673 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
93 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Finhacka bananschalottenlök och grovhacka tomat. Häll av och skölj svarta bönor.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs hälften av den hackade löken och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt svarta bönor och hackad tomat.
Rör ner paprikapulver, spiskummin, torkad oregano, socker, salt, sambal oelek (kan uteslutas) och vatten i pannan. Sjud på svag värme under lock ca 8 min.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka tomat och koriander. Lägg tomat, koriander, resten av den hackade löken, pressad vitlök, rivet limeskal och pressad saft från halva limen i skålen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Dela och kärna ur avokado. Lägg i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt och spiskummin. Mixa slätt med stavmixer. Smaka av med lite salt.
Häll av och skölj majs. Klyfta resten av den använda limen. Värm tortillabröd hastigt i en torr stekpanna. 
Fyll varma tortillabröd med frijoles, pico de gallo, avokadokräm, majs och koriander. Servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!