Halloumiwraps med vitlökssås och grönsaker
Vegetariskt

Halloumiwraps med vitlökssås och grönsaker

3.78 (72)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Spiskummin
½ tsk
Salt
1 krm
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Romansallad
½ st
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Olivolja
Halloumi
200 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
643 kcal
Fett:
33 g
Kolhydrater:
52 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om någon inte gillar vitlökssås, spara lite yoghurt och servera vid sidan!

Blanda matyoghurt, pressad vitlök, spiskummin och salt i en skål.
Tärna tomat och snackgurka. Strimla bananschalottenlök och romansallad. 
Värm tortillabröden hastigt på båda sidor i en torr och het stekpanna. Håll varma i en ren kökshandduk.
Skär halloumi i stavar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek halloumi ca 2 min per sida, tills osten fått fin färg.
Låt var och en fylla tortillabröd med nystekt halloumi, grönsaker och vitlökssås. 
Smaklig måltid!