Vegetariskt
Halloumiwraps med vitlökssås och grönsaker
3.78 (72)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
Matyoghurt
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Spiskummin
½ tsk
Salt
1 krm
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Romansallad
½ st
Tortillabröd
½ förp
Olivolja
Halloumi
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 643 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om någon inte gillar vitlökssås, spara lite yoghurt och servera vid sidan!
Blanda matyoghurt, pressad vitlök, spiskummin och salt i en skål.
Tärna tomat och snackgurka. Strimla bananschalottenlök och romansallad.
Värm tortillabröden hastigt på båda sidor i en torr och het stekpanna. Håll varma i en ren kökshandduk.
Skär halloumi i stavar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek halloumi ca 2 min per sida, tills osten fått fin färg.
Låt var och en fylla tortillabröd med nystekt halloumi, grönsaker och vitlökssås.
Smaklig måltid!