Laktosfri
Pasta Carbonara med broccoli och parmesan
Nytt recept
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Bacon
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Ägg
2 st
Riven parmesan
¼ påse
Svartpeppar
Tagliatelle
180 g
Broccoli
1 st
Bladpersilja
1 förp
Riven parmesan
½ påse
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 686 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 72 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Frys gärna in äggvitorna som blir över!
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med pastan de sista 2-3 min. Spara 1/2 dl av pastavattnet till punkt 4.
Finhacka bananschalottenlök och skär bacon i tunna strimlor. Fräs bacon och lök 3-4 min. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare någon minut.
Lägg äggulor i en skål. Vispa ihop med riven parmesan och rikligt med nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Häll av pastan och broccolin. Blanda med baconfräs, äggblandning och pastavatten i pastakastrullen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Strö över persilja.
Servera pasta Carbonara med riven parmesan och broccoli.
Smaklig måltid!