Pasta Carbonara med broccoli och parmesan
Laktosfri

Pasta Carbonara med broccoli och parmesan

Nytt recept
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Bacon
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Ägg
2 st
(Ägg)
Riven parmesan
¼ påse
(Mjölk)
Svartpeppar
Tagliatelle
180 g
(Vete)
Broccoli
1 st
Bladpersilja
1 förp
Riven parmesan
½ påse
(Mjölk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
686 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
72 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Frys gärna in äggvitorna som blir över!

Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Låt koka med pastan de sista 2-3 min. Spara 1/2 dl av pastavattnet till punkt 4.
Finhacka bananschalottenlök och skär bacon i tunna strimlor. Fräs bacon och lök 3-4 min. Tillsätt pressad vitlök och fräs ytterligare någon minut.
Lägg äggulor i en skål. Vispa ihop med riven parmesan och rikligt med nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Häll av pastan och broccolin. Blanda med baconfräs, äggblandning och pastavatten i pastakastrullen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Strö över persilja. 
Servera pasta Carbonara med riven parmesan och broccoli.
Smaklig måltid!