Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
Röd chili
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Minutfilé
300 g
Svartpeppar
Salt
1 krm
Olja
Cocktailtomater
½ förp
Röd currypasta
¼ förp
Socker
1 tsk
Kokosmjölk
½ förp
Mjölk
1 dl
Äggnudlar
½ förp
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 620 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Kom ihåg att chili kan variera i styrka, smaka dig fram till önskad hetta.
Strimla röd chili - se tips! Klyfta bananschalottenlök och röd paprika. Koka upp vatten till punkt 5.
Skär minutfilé i cm-tjocka strimlor. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek kycklingen på hög värme 3-4 min, tills den fått lite färg.
Tillsätt chili, lök, paprika, cocktailtomater och röd currypasta. Fräs ytterligare 1-2 min.
Rör ner socker, kokosmjölk och mjölk. Sjud 5-6 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och eventuellt mer currypasta.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av i ett durkslag.
Klyfta lime. Servera kyckling i röd currysås med äggnudlar och limeklyfta.
Smaklig måltid!