Linguine al limone med gratinerad fänkål och ruccola

Linguine al limone med gratinerad fänkål och ruccola

Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Gluten
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Bananschalottenlök
1 st
Citron
1 st
Getost
40 g
(Mjölk, Ägg)
Linguine
180 g
(Gluten)
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Gräddmjölk
1 ½ dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Getost
40 g
(Mjölk, Ägg)
Vatten
5 dl
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ruccola
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
670 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Finhacka bananschalottenlök. Tvätta citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Ansa fänkål och skär i klyftor. Finriv all getost. 
Koka upp vatten och saft från halva citronen i en kastrull. Koka fänkål 4-5 min. Häll av och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Strö över riven getost och gratinera mitt i ugnen 15-20 min.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten till steg 6.
Smält smör i en rymlig stekpanna och fräs lök 1-2 min. Pudra över vetemjöl och vispa ner gräddmjölk, lite i taget. Tillsätt citronskal och sjud under omrörning 2-3 min, tills såsen börjar tjockna. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Rör ner linguine och det sparade pastavattnet i såsen och koka ihop ½-1 min. Ta från värmen och rör ner riven getost och saft från resten av citronen.
Servera linguine al limone med getostgratinerad fänkål och ruccola!
Smaklig måltid!