Linguine al limone med gratinerad fänkål och ruccola
Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Gluten·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Bananschalottenlök
1 st
Citron
1 st
Getost
40 g
Linguine
180 g
Smör
1 msk
Vetemjöl
½ msk
Gräddmjölk
1 ½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Getost
40 g
Vatten
5 dl
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ruccola
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 670 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Finhacka bananschalottenlök. Tvätta citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Ansa fänkål och skär i klyftor. Finriv all getost.
Koka upp vatten och saft från halva citronen i en kastrull. Koka fänkål 4-5 min. Häll av och lägg i en ugnsform. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Strö över riven getost och gratinera mitt i ugnen 15-20 min.
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl pastavatten till steg 6.
Smält smör i en rymlig stekpanna och fräs lök 1-2 min. Pudra över vetemjöl och vispa ner gräddmjölk, lite i taget. Tillsätt citronskal och sjud under omrörning 2-3 min, tills såsen börjar tjockna. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Rör ner linguine och det sparade pastavattnet i såsen och koka ihop ½-1 min. Ta från värmen och rör ner riven getost och saft från resten av citronen.
Servera linguine al limone med getostgratinerad fänkål och ruccola!
Smaklig måltid!