Rödbetsbiffar med rosmarinpotatis och fetaostkräm
4.03 (148)
Under 50 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- balsamvinäger
- olivolja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitlök
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
½ tsk
Rosmarin
½ förp
Vitlök
½ klyfta
Svartpeppar
Fetaost
100 g
Matyoghurt
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rödbeta
3 st
Olivolja
Vitlök
1 ½ klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl
½ dl
Ströbröd
½ dl
Ägg
1 st
Mâchesallad
½ påse
Balsamvinäger
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 618 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen 20-25 min, tills potatisen är klar.
Smula sönder fetaost i en liten skål. Blanda med matyoghurt, salt och lite nymald svartpeppar.
Skala och grovriv rödbetor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek rivna rödbetor, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar på medelvärme 7-9 min. Lägg i en bunke och blanda med vetemjöl, ströbröd och ägg.
Forma smeten till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och stek rödbetsbiffarna 2-3 min per sida.
Finhacka rosmarin och lägg i en bunke. Tillsätt lite olivolja, pressad vitlök och lite nymald svartpeppar. Vänd ner den rostade potatisen i bunken.
Lägg mâchesallad i en salladsskål och dressa med lite balsamvinäger.
Servera rödbetsbiffar med rosmarinpotatis, fetaostkräm och sallad.
Smaklig måltid!