Svampyakiniku med ägg och sesamstekt broccoli
Laktosfri

Svampyakiniku med ägg och sesamstekt broccoli

Nytt recept
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Japansk soja
  • olja
  • salt
  • socker
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Ostronskivling
200 g
Salladslök
½ förp
Ingefära
½ bit
Sesamfrö
1 msk
(Sesamfrön)
Vitlök
2 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor)
Vatten
2 msk
Olja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Majsstärkelse
½ tsk
Broccoli
1 st
Olja
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrö
1 msk
(Sesamfrön)
Salt
1 krm
Jasminris
1 ¾ dl
Ägg
2 st
(Ägg)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
626 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla ostronskivling och salladslök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Blanda ingefära, vitlök, socker, japansk soja, vatten, neutral olja, vitvinsvinäger och majsstärkelse i en liten skål.
Skär broccoli i buketter och skiva stammen. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek broccoli, pressad vitlök, sesamfrön och salt 2-3 min. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Torka ur stekpannan och hetta upp lite neutral olja. Stek äggen 2-3 min, gulan får gärna vara lös. Lägg över på tallriken och spara pannan.
Hetta upp lite neutral olja i stekpannan och stek ostronskivling på hög värme 2-3 min. Tillsätt såsen, hälften av salladslöken (den vita delen) och sesamfrön till pannan. Sjud ½-1 min, eller tills det mesta av vätskan kokat in. Smaka eventuellt av med lite japansk soja.
Toppa svampyakiniku med resten av salladslöken. Servera med jasminris, stekta ägg och sesamstekt broccoli.
Smaklig måltid!