Svampyakiniku med ägg och sesamstekt broccoli
30-40
Laktosfri

Svampyakiniku med ägg och sesamstekt broccoli

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • socker
  • japansk soja
  • vatten
  • neutral olja
  • vitvinsvinäger
  • salt

Svampyakiniku

Ostronskivling
200 g
Salladslök
½ förp
Ingefära
½ bit
Sesamfrö (Sesamfrön)
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
2 msk
Vatten
2 msk
Neutral olja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Majsstärkelse
½ tsk

Sesamstekt broccoli

Broccoli
1 st
Neutral olja
Vitlök
1 klyfta
Sesamfrö (Sesamfrön)
1 msk
Salt
1 krm

Till servering

Jasminris
1 ¾ dl
Ägg (Ägg)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 626 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Svampyakiniku: Strimla ostronskivling och salladslök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Blanda ingefära, vitlök, socker, japansk soja, vatten, neutral olja, vitvinsvinäger och majsstärkelse i en liten skål.
  3. Sesamstekt broccoli: Skär broccoli i buketter och skiva stammen. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek broccoli, pressad vitlök, sesamfrön och salt 2-3 min. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
  4. Torka ur stekpannan och hetta upp lite neutral olja. Stek äggen 2-3 min, gulan får gärna vara lös. Lägg över på tallriken och spara pannan.
  5. Hetta upp lite neutral olja i stekpannan och stek ostronskivling på hög värme 2-3 min. Tillsätt såsen, hälften av salladslöken (den vita delen) och sesamfrön till pannan. Sjud ½-1 min, eller tills det mesta av vätskan kokat in. Smaka eventuellt av med lite japansk soja.
  6. Toppa svampyakiniku med resten av salladslöken. Servera med jasminris, stekta ägg och sesamstekt broccoli.