Laktosfri
Bun Cha - Vietnamesiska fläskfärsbullar med färsk ingefära
4.32 (229)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Japansk soja
- kycklingbuljong
- olja
- salt
- socker
- ströbröd
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Jasminris
1¾ dl
Salladslök
½ förp
Koriander
1 förp
Chili flakes
Fläskfärs
250 g
Ingefära
½ bit
Ströbröd
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Chili flakes
1 krm
Morötter
2 st
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
¾ tärning
Japansk soja
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 677 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk), lägg i en bunke. Blanda med fläskfärs, ströbröd, pressad vitlök, salt och chili flakes. Forma till ca 16 köttbullar.
Skala och slanta morötter, eller om du har tid, skär i tunna strimlor. Klyfta champinjoner och schalottenlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs svamp och fläskfärsbullar på hög värme 4-5 min. Tillsätt lök och morötter. Fräs ytterligare 1-2 min. Sänk till medelvärme. Rör ner vatten, smulad kycklingbuljong, japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och socker. Sjud under lock 6-7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Strimla salladslök och strö över grytan. Servera vietnamesiska fläskfärsbullar med jasminris. Toppa med koriander och en nypa chili flakes!
Smaklig måltid!