Bun Cha - Vietnamesiska fläskfärsbullar med färsk ingefära
Laktosfri

Bun Cha - Vietnamesiska fläskfärsbullar med färsk ingefära

4.32 (229)
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Japansk soja
  • kycklingbuljong
  • olja
  • salt
  • socker
  • ströbröd
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Jasminris
1¾ dl
Salladslök
½ förp
Koriander
1 förp
Chili flakes
Fläskfärs
250 g
Ingefära
½ bit
Ströbröd
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Chili flakes
1 krm
Morötter
2 st
Champinjoner
125 g
Bananschalottenlök
1 st
Olja
Vatten
3 dl
Kycklingbuljong
¾ tärning
Japansk soja
½ msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
677 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk), lägg i en bunke. Blanda med fläskfärs, ströbröd, pressad vitlök, salt och chili flakes. Forma till ca 16 köttbullar.
Skala och slanta morötter, eller om du har tid, skär i tunna strimlor. Klyfta champinjoner och schalottenlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs svamp och fläskfärsbullar på hög värme 4-5 min. Tillsätt lök och morötter. Fräs ytterligare 1-2 min. Sänk till medelvärme. Rör ner vatten, smulad kycklingbuljong, japansk soja, vitvinsvinäger, pressad vitlök och socker. Sjud under lock 6-7 min, tills köttbullarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Strimla salladslök och strö över grytan. Servera vietnamesiska fläskfärsbullar med jasminris. Toppa med koriander och en nypa chili flakes!
Smaklig måltid!