Lasagne al forno
30-40

Lasagne al forno

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • flytande honung
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl

Lasagneplattor (Ägg, Vete)
1½ förp
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mixsallad
½ förp

Köttfärssås

Morötter
300 g
Gul lök
1 st
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
500 g
Vitlök
3 klyfta
Torkad oregano
2 msk
Flytande honung
½ msk
Passerade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Bechamelsås

Smör (Mjölk)
2 msk
Vetemjöl (Vete)
2 msk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
5 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Näringsvärde per portion
  • Energi 662 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Köttfärssås: Skala och grovriv morötter. Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, morötter, lök och pressad vitlök 4-5 min. Tillsätt torkad oregano, honung, passerade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud 2-3 min.
  3. Bechamelsås: Smält smör i en liten kastrull. Vispa ner vetemjöl, mjölk, lite i taget och smulad grönsaksbuljong. Sjud 2-3 min, tills såsen tjocknar.
  4. Varva köttfärssås, bechamelsås och färska lasagneplattor i en smord ugnsform. Avsluta med bechamel. Häll över mjölk längs kanterna i formen. Gratinera mitt i ugnen 20-25 min, tills plattorna mjuknat.
  5. Servera lasagne al forno toppad med mixsallad.