Ingredienser
4 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- flytande honung
- vatten
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- grönsaksbuljong
Lasagneplattor (Ägg, Vete)
1½ förp
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mixsallad
½ förp
Köttfärssås
Morötter
300 g
Gul lök
1 st
Olivolja
1 tsk
Nötfärs
500 g
Vitlök
3 klyfta
Torkad oregano
2 msk
Flytande honung
½ msk
Passerade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bechamelsås
Smör (Mjölk)
2 msk
Vetemjöl (Vete)
2 msk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
5 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Näringsvärde per portion
- Energi 659 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 65 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Köttfärssås: Skala och grovriv morötter. Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs, morötter, lök och pressad vitlök 4-5 min. Tillsätt torkad oregano, honung, passerade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud 2-3 min.
- Bechamelsås: Smält smör i en liten kastrull. Vispa ner vetemjöl, mjölk, lite i taget och smulad grönsaksbuljong. Sjud 2-3 min, tills såsen tjocknar.
- Varva köttfärssås, bechamelsås och färska lasagneplattor i en smord ugnsform. Avsluta med bechamel. Häll över mjölk längs kanterna i formen. Gratinera mitt i ugnen 20-25 min, tills plattorna mjuknat.
- Servera lasagne al forno toppad med mixsallad.