30-40
Wraps med kryddiga kikärtsbiffar, rödkålssallad, ingefärsgurka och citronyoghurt
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- japansk soja
- svartpeppar
- socker
- ättiksprit (12%)
- ägg
- vitlök
- vetemjöl
- olivolja
Citronyoghurt
Citron
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Rödkålssallad
Rödkål
125 g
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
Ingefärsgurka
Gurka
½ st
Ingefära
½ bit
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
½ msk
Kikärtsbiffar
Kikärtor
1 förp
Ägg (Ägg)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl (Vete)
2 msk
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
Koriander
½ förp
Olivolja
Till servering
Tortillabröd (Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 716 kcal
- Fett 23 g
- Kolhydrater 102 g
- Protein 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm gärna tortillabröden i en torr grillpanna lagom till servering!
- Citronyoghurt: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda citronskal, matyoghurt och lite salt i en skål.
- Rödkålssallad: Finstrimla rödkål och lägg i en skål. Tillsätt pressad saft från den använda citronen, japansk soja, chili flakes och rikligt med nymald svartpeppar. Blanda ordentligt.
- Ingefärsgurka: Skiva gurka tunt med osthyvel eller mandolin. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Blanda socker och ättiksprit i en skål tills sockret löst sig. Blanda ner gurka och ingefära i skålen.
- Kikärtsbiffar: Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt ägg, pressad vitlök, vetemjöl, salt, chili flakes, rikligt med nymald svartpeppar och stjälkarna från koriandern (spara korianderbladen till servering). Mixa till en jämn smet.
- Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar direkt i stekpannan. Stek 2-3 min per sida, tills de fått fin färg och blivit fasta.
- Servera kikärtsbiffar i tortillabröd med rödkålssallad, ingefärsgurka och citronyoghurt. Toppa med koriander!