Wraps med kryddiga kikärtsbiffar, rödkålssallad, ingefärsgurka och citronyoghurt
30-40

Wraps med kryddiga kikärtsbiffar, rödkålssallad, ingefärsgurka och citronyoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • japansk soja
  • svartpeppar
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • ägg
  • vitlök
  • vetemjöl
  • olivolja

Citronyoghurt

Citron
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt

Rödkålssallad

Rödkål
125 g
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar

Ingefärsgurka

Gurka
½ st
Ingefära
½ bit
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
½ msk

Kikärtsbiffar

Kikärtor
1 förp
Ägg (Ägg)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl (Vete)
2 msk
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
Koriander
½ förp
Olivolja

Till servering

Tortillabröd (Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 716 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 102 g
  • Protein 26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Värm gärna tortillabröden i en torr grillpanna lagom till servering!

  1. Citronyoghurt: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda citronskal, matyoghurt och lite salt i en skål.
  2. Rödkålssallad: Finstrimla rödkål och lägg i en skål. Tillsätt pressad saft från den använda citronen, japansk soja, chili flakes och rikligt med nymald svartpeppar. Blanda ordentligt.
  3. Ingefärsgurka: Skiva gurka tunt med osthyvel eller mandolin. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Blanda socker och ättiksprit i en skål tills sockret löst sig. Blanda ner gurka och ingefära i skålen.
  4. Kikärtsbiffar: Häll av och skölj kikärtor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt ägg, pressad vitlök, vetemjöl, salt, chili flakes, rikligt med nymald svartpeppar och stjälkarna från koriandern (spara korianderbladen till servering). Mixa till en jämn smet. 
  5. Hetta upp rikligt med olivolja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar direkt i stekpannan. Stek 2-3 min per sida, tills de fått fin färg och blivit fasta.
  6. Servera kikärtsbiffar i tortillabröd med rödkålssallad, ingefärsgurka och citronyoghurt. Toppa med koriander!