Kycklingpasta med fänkål och riven prästost

Kycklingpasta med fänkål och riven prästost

4.16 (235)
Under 15 min
8 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Tagliatelle
360 g
(Vete)
Gurka
½ st
Riven prästost
⅓ förp
(Mjölk, Laktos)
Mâchesallad
1 påse
Fänkål
1 st
Minutfilé
600 g
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Olivolja
2 msk
Vitlök
2 klyfta
Cocktailtomater
1 ask
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
629 kcal
Fett:
15 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
53 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Ta fram alla ingredienser. Skölj alla grönsaker. Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till pastan. Ta fram en stekpanna, stekspade, durkslag, vitlökspress, måttsats, kniv och skärbräda.
Lägg ner tagliatelle i det kokande vattnet och koka enligt anvisning på förpackningen. När du häller av pastan, spara 1 dl av pastavattnet till punkt 5.
Strimla fänkålen tunt. Strimla kyckling minutfilé och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i stekpannan. Bryn kyckling och fänkål 4-5 min, tills allt fått fin färg.
Pressa ner vitlöken och tillsätt cocktailtomater till pannan. Fräs ytterligare 1-2 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Vänd ner kycklingpannan i avrunnen pasta. Tillsätt det sparade pastavattnet. Smaka av med lite chili flakes, salt och nymald svartpeppar. 
Skär gurka i stavar. Strö riven ost över pastan. Servera med mâchesallad och gurkstavar.
Smaklig måltid!