Oxrullader med palsternackspuré, svampsky och äppelchips

Oxrullader med palsternackspuré, svampsky och äppelchips

Nytt recept
Under 45 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Äppelcidervinäger
  • bakplåtspapper
  • grönsaksbuljong
  • grovkornig senap
  • kinesisk soja
  • majsstärkelse
  • mjölk
  • olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • tandpetare
  • torkad timjan
  • vatten
  • vitpeppar
Äpple
½ st
Bakplåtspapper
1 st
Mospotatis
450 g
Palsternacka
1 st
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Smör
25 g
(Mjölk)
Salt
2 krm
Vitpeppar
Äpple
½ st
Gul lök
½ st
Grovkornig senap
2 msk
(Senap)
Torkad timjan
2 krm
Lövbiff
250 g
Tandpetare
Salt
Svartpeppar
Olja
Champinjoner
½ förp
Gul lök
½ st
Olja
Äppelcidervinäger
1 tsk
Vatten
2½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Kinesisk soja
½ msk
(Sojabönor)
Svartpeppar
Majsstärkelse
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
548 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 125°C (vanlig, ej varmluft).
Skiva halva äpplet tunt med kniv eller med hjälp av mandolin. Lägg ut äppelskivorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Torka chipsen i mitten av ugnen 30-35 min. Öppna och stäng ugnsluckan 1-2 gånger under tillagningen. 
Skala mospotatis och palsternacka. Tärna palsternackan. Koka potatis och palsternacka mjuk i lättsaltat vatten. 
Fintärna resterande äppelhalva och finhacka gul lök. Blanda samman äpple, gul lök, senap och timjan i en bunke till en fyllning. Lägg ut lövbiff på skärbrädan. Fördela fyllning jämnt på skivorna. Rulla ihop och fäst med tandpetare. Krydda rulladerna med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olja en rymlig stekpanna, bryn oxrulladerna 3-4 min runt om, tills köttet är genomstekt. Lägg över köttet på ett fat och täck med folie - men spara stekpannan till svampskyn.
Kvarta champinjoner och hacka gul lök. Hetta upp lite olja i den använda stekpannan och fräs svamp och gul lök 2-3 min. Tillsätt äppelcidervinäger och låt koka in. Vispa ner vatten, grönsaksbuljong och soja. Koka upp och låt sjuda 10-12 min. Smaka av skyn med lite nymald svartpeppar och red av såsen med majsstärkelse (lika delar majsstärkelse och kallt vatten, utblandat). Sänk värmen och lägg ner oxrulladerna, låt sjuda 3-4 min.
Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Häll av potatis och palsternacka. Mosa kokt potatis och palsternacka, vispa ner mjölkblandningen med ballongvisp eller elvisp. Smaka av med salt och lite vitpeppar.
Plocka bort tandpetarna och servera oxrullader med palsternackspuré, svampsky och toppa med äppelchips.
Smaklig måltid!