Fransk fisksoppa med fänkål, dragon och vita bönor
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Torskfilé
500 g
Salt
½ tsk
Gul lök
1 st
Fänkål
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
8 dl
Kons. körsbärstomater
1 förp
Grönsaksbuljong
2 tärning
Torkad dragon
½ tsk
Socker
2 krm
Chili flakes
2 krm
Stora vita bönor
1 förp
Svartpeppar
Crème fraiche
1 dl
Salt
1 krm
Torkad dragon
½ tsk
Surdegspavé
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 520 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 56 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Baka surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Skär torskfilé i mindre bitar och salta på båda sidor.
Skär gul lök och fänkål i tärningar (ca 3x3 cm). Skiva vitlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, fänkål, vitlök och torkad timjan på medelvärme 4-5 min, utan att grönsakerna får färg.
Tillsätt vitvinsvinäger, vatten, konserverade körsbärstomater, smulad grönsaksbuljong, torkad dragon, socker och chili flakes. Sjud 6-8 min.
Häll av och skölj vita bönor. Blanda ner i soppan och koka upp. Tillsätt fisken och dra från värmen. Låt stå 2-3 min, tills fisken är klar. Smaka av med nymald svartpeppar och eventuellt lite salt.
Lägg crème fraiche i en liten skål och blanda ner salt och torkad dragon.
Servera fransk fisksoppa med en klick dragonkräm och nybakt surdegspavé.
Smaklig måltid!