Fransk fisksoppa med fänkål, dragon och vita bönor

Fransk fisksoppa med fänkål, dragon och vita bönor

Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Torskfilé
500 g
(fisk)
Salt
½ tsk
Gul lök
1 st
Fänkål
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
2 msk
Torkad timjan
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
8 dl
Kons. körsbärstomater
1 förp
Grönsaksbuljong
2 tärning
Torkad dragon
½ tsk
Socker
2 krm
Chili flakes
2 krm
Stora vita bönor
1 förp
Svartpeppar
Crème fraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Torkad dragon
½ tsk
Surdegspavé
1 förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
520 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
56 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Baka surdegspavé enligt anvisning på förpackningen.
Skär torskfilé i mindre bitar och salta på båda sidor.
Skär gul lök och fänkål i tärningar (ca 3x3 cm). Skiva vitlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök, fänkål, vitlök och torkad timjan på medelvärme 4-5 min, utan att grönsakerna får färg.
Tillsätt vitvinsvinäger, vatten, konserverade körsbärstomater, smulad grönsaksbuljong, torkad dragon, socker och chili flakes. Sjud 6-8 min.
Häll av och skölj vita bönor. Blanda ner i soppan och koka upp. Tillsätt fisken och dra från värmen. Låt stå 2-3 min, tills fisken är klar. Smaka av med nymald svartpeppar och eventuellt lite salt.
Lägg crème fraiche i en liten skål och blanda ner salt och torkad dragon.
Servera fransk fisksoppa med en klick dragonkräm och nybakt surdegspavé.
Smaklig måltid!