Nötfärsgryta med myntayoghurt och couscous

Nötfärsgryta med myntayoghurt och couscous

Nytt recept
Under 15 min
9 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Vatten
5 dl
Couscous
250 g
(Vete)
Grönsaksbuljong
1 tärning
Olivolja
Tärnade rotsaker (bolognesemix)
1 påse
Nötfärs
500 g
Kebabkrydda
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Röd paprika
1 st
Salt
Svartpeppar
Morötter
2 st
Mynta
1 förp
Matyoghurt
2 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
573 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Blanda myntan i yoghurtförpackningen så sparar du disk!

Ta fram alla ingredienser. Skölj alla grönsaker. Koka upp en kastrull med vatten till couscousen. Ta fram en rymlig stekgryta med lock, stekspade, durkslag, måttsats, potatisdskalare, liten skål, kniv och skärbräda.
Häll couscous i det kokande vattnet och koka enligt anvisning på förpackningen, men byt ut saltet mot grönsaksbuljong. Låt ånga av i durkslaget.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs tärnade rotsaker (bolognesemix) och nötfärs 2-3 min. Tillsätt kebabkrydda och stek ytterligare 1-2 min. Rör ner krossade tomater och vatten. Sjud 6-8 min under lock.
Finhacka bladen av mynta. Blanda hälften av myntan med matyoghurt i skålen, eller se tips. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär röd paprika i mindre bitar och tillsätt till grytan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skala morötter. Fortsätt sedan skala remsor av morötterna. Skiva det som ej går att skala tunt. 
Strö resten av myntan över grytan. Servera köttfärsgryta med couscous och myntayoghurt. Toppa med morotsremsor.
Smaklig måltid!