Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- malen kanel
- olivolja
- paprikapulver
- salt
- socker
- tomatpuré
- torkad oregano
- vatten
- vitlök
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Passerade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Socker
2 tsk
Spaghetti
360 g
Gul paprika
1 st
Röd paprika
1 st
Kålrabbi
1/2 st
Tomatpuré
2 msk
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
3/4 tsk
Malen kanel
1 krm
Nötfärs
500 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 631 kcal
- Fett:
- 17 g
- Kolhydrater:
- 79 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Tillsätt löken, pressad vitlök och tomatpuré. Fräs på medelvärme 2-3 min. Tillsätt passerade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong och socker. Sjud 10-15 min.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Rör ihop tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, salt, malen kanel och nötfärs i en bunke. Forma till ca 16 köttbullar.
Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10-12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Tärna gul paprika och röd paprika. Skala och skär kålrabbi i stavar. Lägg allt i skålar.
Servera köttbullar i tomatsås med nykokt pasta och grönsaker.
Smaklig måltid!