Köttbullar i tomatsås med spaghetti

Köttbullar i tomatsås med spaghetti

4.16 (1797)
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kycklingbuljong
  • malen kanel
  • olivolja
  • paprikapulver
  • salt
  • socker
  • tomatpuré
  • torkad oregano
  • vatten
  • vitlök
Lista
Lista
Bilder
Gul lök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Passerade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Socker
2 tsk
Spaghetti
360 g
(Vete)
Gul paprika
1 st
Röd paprika
1 st
Kålrabbi
1/2 st
Tomatpuré
2 msk
Paprikapulver
1 tsk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
3/4 tsk
Malen kanel
1 krm
Nötfärs
500 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
631 kcal
Fett:
17 g
Kolhydrater:
79 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Tillsätt löken, pressad vitlök och tomatpuré. Fräs på medelvärme 2-3 min. Tillsätt passerade tomater, vatten, smulad kycklingbuljong och socker. Sjud 10-15 min.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Rör ihop tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, salt, malen kanel och nötfärs i en bunke. Forma till ca 16 köttbullar.
Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och låt sjuda 10-12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Tärna gul paprika och röd paprika. Skala och skär kålrabbi i stavar. Lägg allt i skålar.
Servera köttbullar i tomatsås med nykokt pasta och grönsaker.
Smaklig måltid!