Nacho bowl med pico de gallo och guacamole
3.8 (325)
Under 40 min
9 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Äppelcidervinäger
- chili flakes
- jasminris
- olivolja
- paprikapulver
- salt
- socker
- spiskummin
- tomatpuré
- torkad oregano
- vatten
- vitlök
Gul lök
1 st
Svarta bönor
2 förp
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Spiskummin
1 msk
Äppelcidervinäger
1 msk
Tomatpuré
2 msk
Paprikapulver
2 tsk
Torkad oregano
2 tsk
Salt
2 tsk
Socker
2 tsk
Chili flakes
2 krm
Vatten
2 ½ dl
Avokado
2 st
Lime
1 st
Salt
2 krm
Jasminris
3 ½ dl
Tortillachips
150 g
Silverlök
1 st
Tomat
4 st
Koriander
½ förp
Lime
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
2 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 684 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 106 g
- Protein:
- 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök. Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök 2-3 min. Tillsätt bönor, pressad vitlök, spiskummin, äppelcidervinäger, tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, salt, socker, chili flakes och vatten. Sjud 10-15 min. Mosa gärna bönorna grovt med en sked mot kanten av kastrullen.
Finhacka silverlök. Skär tomat i små tärningar. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft, olivolja och salt.
Lägg avokado i en skål och mosa med en gaffel. Blanda med pressad limesaft och salt.
Fördela nykokt ris i 4 skålar. Toppa med bönsalsa, pico de gallo och guacamole. Servera med tortillachips!
Smaklig måltid!