Ingredienser
4 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- gluten
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- malen ingefära
- vitvinsvinäger
- vatten
- honung
- grönsaksbuljong
- salt
- svartpeppar
Tillbehör
Ciabatta (Gluten)
1 förp
Tomater
2 st
Gurka
1/2 st
Oregano
1/2 förp
Solgul morotssoppa
Bakpotatis
1 st
Morötter
500 g
Gul lök
1 st
Olivolja
2 1/2 msk
Vitlök
2 klyfta
Malen ingefära
2 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vatten
7 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Honung
1 msk
Grönsaksbuljong
2 tärning
Salt
Svartpeppar
Små vita bönor
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 511 kcal
- Fett 19 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 13 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Grädda ciabattan enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och skär bakpotatis och morötter i cm-stora bitar. Skiva gul lök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull och fräs allt tillsammans med pressad vitlök på medelvärme 2-3 min.
- Tillsätt malen ingefära, vitvinsvinäger, vatten, vispgrädde och honung. Smula ner grönsaksbuljong. Sjud under lock 8-12 min, tills rotfrukterna är mjuka.
- Tärna tomater och gurka. Finhacka blad av oregano. Lägg upp i skålar.
- Häll av vita bönor och lägg ner i soppan. Mixa soppan slät med en stavmixer direkt i kastrullen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Toppa soppan med grönsakstärningar och färsk oregano. Servera med nygräddat bröd.