Pizza med champinjoner, mozzarella och tomatsallad
Nytt recept
Under 15 min
7 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktos·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- torkad salvia
- torkad timjan
- vatten
- vitlök
Gul lök
1 st
Champinjoner
250 g
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Pizzadeg
1 st
Riven mozzarella
150 g
Torkad salvia
2 tsk
Babyspenat
1 förp
Tomater
2 st
Rödlök
1 st
Olivolja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 523 kcal
- Fett:
- 14 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Ta fram alla ingredienser. Skölj alla grönsaker. Sätt in en plåt i ugnen. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Ta fram en stekpanna, stekspade, vitlökspress, måttsats, liten skål, salladsskål, kniv och skärbräda.
Skiva gul lök tunt och dela champinjoner. Hetta upp lite olivolja i stekpannan och fräs lök, champinjoner, pressad vitlök, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar 2-3 min.
Blanda olivolja, socker, tomatpuré, sambal oelek, vatten och salt i skålen.
Rulla ut pizzadeg med medföljande bakplåtspapper på den varma plåten. Bred ut tomatsåsen över degen. Toppa med riven mozzarella och svampfräset. Grädda mitt i ugnen 8-10 min, tills pizzan är genomgräddad.
Skiva tomater och rödlök. Blanda i salladsskålen. Ringla över lite god olivolja.
Strö torkad salvia över pizzan. Toppa med babyspenat och tomatsallad.
Smaklig måltid!