Pizza med champinjoner, mozzarella och tomatsallad

Pizza med champinjoner, mozzarella och tomatsallad

Nytt recept
Under 15 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • torkad salvia
  • torkad timjan
  • vatten
  • vitlök
Gul lök
1 st
Champinjoner
250 g
Olivolja
1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad timjan
1 tsk
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Pizzadeg
1 st
(Vete, Laktos)
Riven mozzarella
150 g
(Mjölk, Laktos)
Torkad salvia
2 tsk
Babyspenat
1 förp
Tomater
2 st
Rödlök
1 st
Olivolja
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
523 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Ta fram alla ingredienser. Skölj alla grönsaker. Sätt in en plåt i ugnen. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Ta fram en stekpanna, stekspade, vitlökspress, måttsats, liten skål, salladsskål, kniv och skärbräda.
Skiva gul lök tunt och dela champinjoner. Hetta upp lite olivolja i stekpannan och fräs lök, champinjoner, pressad vitlök, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar 2-3 min.
Blanda olivolja, socker, tomatpuré, sambal oelek, vatten och salt i skålen.
Rulla ut pizzadeg med medföljande bakplåtspapper på den varma plåten. Bred ut tomatsåsen över degen. Toppa med riven mozzarella och svampfräset. Grädda mitt i ugnen 8-10 min, tills pizzan är genomgräddad. 
Skiva tomater och rödlök. Blanda i salladsskålen. Ringla över lite god olivolja.
Strö torkad salvia över pizzan. Toppa med babyspenat och tomatsallad. 
Smaklig måltid!