Citronpasta med ugnsbakad lax

Citronpasta med ugnsbakad lax

Nytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • grönsaksbuljong
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Laxfilé
600 g
(Fisk)
Salt
1/2 tsk
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Pennepasta
360 g
(Vete)
Bladpersilja
1/3 förp
Citron
1 st
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vetemjöl
1/2 msk
(Vete)
Vatten
1 dl
Mjölk
3 dl
(Mjölk)
Färskost
1/2 förp
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar
Morötter
250 g
Cocktailtomater
1 ask
Näringsinnehåll per portion
Energi:
710 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Dela laxfilé i portionsbitar och krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg med skinnsidan ner i en ugnsform med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen 12-15 min, tills fisken är klar.
Koka pennepasta enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta citronen ordentligt i ljummet vatten och finriv skalet. Smält smör i en kastrull och pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, vatten, färskost och smulad grönsaksbuljong i kastrullen. Sjud under omrörning 3-4 min. 
Blanda ner citronskal och pressad saft från halva citronen i såsen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Klyfta resten av den använda citronen.
Skala morötter och dela i stavar. Lägg upp cocktailtomater i en skål. Grovhacka bladpersilja.
Strö persilja över laxen. Blanda nykokt pasta med citronsåsen och servera med ugnsbakad lax, grönsaker och citronklyftor.
Smaklig måltid!