Rostad blomkålscurry med kokos och naanbröd
3.84 (129)
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Chili flakes
- curry
- grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- vitlök
Blomkål
300 g
Salt
2 krm
Gul lök
½ st
Ingefära
½ bit
Tomat
1 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Curry
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Kokosmjölk
2 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Koriander
½ förp
Naanbröd
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 756 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 95 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Lägg blomkålsbuketter på en smord ugnsplåt. Krydda med salt och rosta mitt i ugnen 12-15 min, eller tills blomkålen fått färg.
Finhacka gul lök. Skala och finriv ingefära. Tärna tomat. Häll av och skölj kikärtor.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, ingefära och pressad vitlök 2-3 min. Tillsätt curry, chili flakes, tomater, kokosmjölk, smulad grönsaksbuljong och kikärtor. Låt koka 10-12 min.
Värm naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
Vänd ner ugnsrostad blomkål i grytan och sjud 2-3 min. Grovhacka koriander.
Toppa blomkålscurryn med koriander. Servera med varma naanbröd.
Smaklig måltid!