Rostad blomkålscurry med kokos och naanbröd

Rostad blomkålscurry med kokos och naanbröd

3.84 (129)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Chili flakes
  • curry
  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • vitlök
Blomkål
300 g
Salt
2 krm
Gul lök
½ st
Ingefära
½ bit
Tomat
1 st
Kikärtor
1 förp
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Curry
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Kokosmjölk
2 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Koriander
½ förp
Naanbröd
1 förp
(Mjölk, Vete, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
756 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
95 g
Protein:
24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Lägg blomkålsbuketter på en smord ugnsplåt. Krydda med salt och rosta mitt i ugnen 12-15 min, eller tills blomkålen fått färg. 
Finhacka gul lök. Skala och finriv ingefära. Tärna tomat. Häll av och skölj kikärtor.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, ingefära och pressad vitlök 2-3 min. Tillsätt curry, chili flakes, tomater, kokosmjölk, smulad grönsaksbuljong och kikärtor. Låt koka 10-12 min.
Värm naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
Vänd ner ugnsrostad blomkål i grytan och sjud 2-3 min. Grovhacka koriander.
Toppa blomkålscurryn med koriander. Servera med varma naanbröd.
Smaklig måltid!