Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Majsstärkelse
- olivolja
- olja
- salt
Potatis
900 g
Olivolja
Salt
1 tsk
Gurka
1/2 st
Tomater
3 st
Romansallad
1/2 st
Majs
1 förp
Gul lök
1 st
Majsstärkelse
3 msk
Olja
2 msk
Hjortchorizo
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 568 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 55 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Om du vill grilla - tänd grillen. Sätt även ugnen på 250 grader.
Lägg småpotatis i en smord ugnsform. Ringla på lite olivolja och stör på salt. Rosta mitt i ugnen 20-25 min, tills potatisen är klar.
Skär gurka och tomater i skivor. Dela bladen från romansallad i mindre bitar. Häll av och skölj majs. Lägg upp allt på ett fat.
Skiva löken tunt. Lägg upp majsstärkelse på en tallrik och blanda med löken. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs löken gyllene, 1-2 min på medelvärme. Låt rinna av på ett hushållspapper.
Grilla korven, eller hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek korven runtom 4-5 min, tills den är genomvarm.
Servera nygrillad hjortchorizo med ugnsrostad potatis och grönsaker. Toppa med rostad lök.
Smaklig måltid!