Grillad hjortkorv med rostad lök

Grillad hjortkorv med rostad lök

Nytt recept
Under 35 min
7 Ingredienser

Ingredienser

4 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Majsstärkelse
    • olivolja
    • olja
    • salt
    Potatis
    900 g
    Olivolja
    Salt
    1 tsk
    Gurka
    1/2 st
    Tomater
    3 st
    Romansallad
    1/2 st
    Majs
    1 förp
    Gul lök
    1 st
    Majsstärkelse
    3 msk
    Olja
    2 msk
    Hjortchorizo
    1 förp
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    568 kcal
    Fett:
    31 g
    Kolhydrater:
    55 g
    Protein:
    18 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Om du vill grilla - tänd grillen. Sätt även ugnen på 250 grader.
    Lägg småpotatis i en smord ugnsform. Ringla på lite olivolja och stör på salt. Rosta mitt i ugnen 20-25 min, tills potatisen är klar.
    Skär gurka och tomater i skivor. Dela bladen från romansallad i mindre bitar. Häll av och skölj majs. Lägg upp allt på ett fat.
    Skiva löken tunt. Lägg upp majsstärkelse på en tallrik och blanda med löken. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs löken gyllene, 1-2 min på medelvärme. Låt rinna av på ett hushållspapper. 
    Grilla korven, eller hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek korven runtom 4-5 min, tills den är genomvarm.
    Servera nygrillad hjortchorizo med ugnsrostad potatis och grönsaker. Toppa med rostad lök.
    Smaklig måltid!